Quantcast
Channel: Avon Connects : Lista documente- Mamici cu pitici
Viewing all articles
Browse latest Browse all 29

Cum ne imprietenim copilul cu Domnul Brocolli ?

$
0
0

200130951-002.BMP

 

 

Mi-ar placea sa cred ca mitul copilului gras si frumos a ramas undeva ascuns in timpul bunicilor nostri si nu se va mai intoarce, ever.

 

 

 

Si mi-ar placea sa vorbim azi despre cum putem sa construim obiceiuri alimentare sanatoase incepand chiar din copilarie pentru ca gustul se educa, iar masa se serveste, intr-o lume ideala, alaturi de familie. Si este un ritual sfant, o binecuvantare.

 

 

Preparati mancarea in casa si rugati-i pe copii sa va ajute.

 

Cumparati doar alimente cu valoare nutritionala (fructe, legume, lactate neprocesate, carne de pui, peste, vita), nu junk-food (mezeluri, margarina, branza topita, crenvusrti, hamburgeri).

 

Pastrati fructele pe masa, la vedere si la-ndemana, intr-un bol frumos.

 

Nu etichetati alimentele ca „bune” sau “rele”. Explicati-le (in functie de varsta) beneficiile lor: fructele si legumele contin antioxidanti care fortifica radacina parului si dau luminozitate tenului.

 

Laudati-i cand fac alegeri sanatoase. Ignorati alegerile nesanatoase si in loc de cartofi prajiti, pregatiti cartofi la cuptor cu rozmarin.

 

Nu folositi niciodata mancarea ca recompensa.

 

Incercati sa luati zilnic cina impreuna, faceti o traditie din asta.

 

Nu va puteti target-uri nerealiste de a schimba, peste noapte meniul copilului. Cel mai bun exemplu de a manca sanatos sunt insasi parintii.

 

Renuntati la „mananca tot din farfurie”.

 

Nu le dati copiilor legumele fierte, ca atare. Radeti putin cascaval pe deasupra, de exemplu. Sau presarati sare de mare cu ierburi, din belsug.

 

 

 

 

butt_clickAICI_v1.BMP


Viewing all articles
Browse latest Browse all 29

Latest Images

Trending Articles